de HomeFires BRAAI

Braai is avontuur, braai is passie voor koken op hout. Braai is Zuid-Afrika! Het woord braaien komt natuurlijk uit het Zuid-Afrikaans en voor veel mensen staat dat gelijk aan barbecuen. Maar braaien betekent veel meer dan alleen maar een stukje vlees op de grill leggen. Braaien is gezelligheid, de tijd nemen voor vrienden en familie maar bovenal een ongekend geliefd en onmisbaar onderdeel van de Zuid-Afrikaanse cultuur. Belangrijk bij het braaien is dat je de tijd neemt. Een braai werkt namelijk op hout en niet op houtskool. Je maakt een houtvuur in de kolenmaker en port erin tot de kolen eronder door vallen. Op deze manier maak je dus je eigen houtskool en dat ga je absoluut in de smaak van de gerechten terug vinden. Tijdens het bereiden van je gerechten heb je steeds een gezellig vuurtje branden en ben je klaar met braaien dan stook je de braai nog eens extra op en geniet je van een heerlijk haardvuur. Dit maakt de braai tot de perfecte buitenkeuken en haard ineen. Wood Matters!

Voor binnen en buiten.
De braai is in verschillende modellen en afmetingen te verkrijgen. We onderscheiden hierin 2 modellen, de vrijstaande modellen en de inbouwmodellen. Vrijstaande modellen kunnen op het terras geplaatst worden of bijvoorbeeld onder een veranda. De inbouwmodellen worden ingemetseld op gewenste hoogte en kunnen zowel in huis als buitenshuis geplaatst worden. ( kapschuur/ poolhouse of veranda.) De vrijstaande modellen kunnen worden geleverd in 0.80cm breedte en 1.20m breedte. De inbouwmodellen zijn verkrijgbaar in 0.80cm, 1.00m en 1.20m breedte. Meer informatie hierover is te vinden onder "afmetingen" . Naast de standaard inbouwmodellen zijn er ook spitbraaimodellen. Deze zijn verkrijgbaar in 1.20m en 1.50m en hebben een groot spit over de gehele breedte van de braai.Hier kan een gebraat aanhangen van maar liefst 80kg! Er komt dan wel een motorcompartiment van 30cm.extra bij aan de zijkant van de braai. De motor werkt op 220v.

Basis principe
Het basisprincipe is bij alle braai modellen gelijk. In het midden of aan de zijkant van de braai wordt een vuurtje gestookt in de kolenmaker. Na enige tijd branden por je met de meegeleverde pook in de kolenmaker en vallen de sintels/ kolen er onder door. Deze kolen schuif je onder de roosters. Door steeds hout toe te blijven voegen in de kolenmaker ben je verzekerd van een constante aanvoer van nieuwe kolen Naast de gezelligheid van het vuur zorgen deze eigen gemaakte houtskolen voor een heerlijke smaak aan je gerechten. In plaats van de roestvrijstalen roosters kan er ook gebruik gemaakt worden van de verschillende opties: draaiend spit, het traditionele gietijzeren potje (potjie) wok set, broodoven en haardrooster. In de verhoogde lades van de Homefire braai kan er gegratineerd worden of brood afgebakken worden

Klaar met grillen?
Na het grillen kan de braai eenvoudig gebruikt worden als openhaard. Geniet van het vuurtje in de kolenmaker of maak een iets groter haardvuur met behulp van het haardrooster. Dit haardvuur zorgt ervoor dat je langer buiten kunt genieten ook als de avonden wat koeler worden.

Let bij aanschaf op de kwaliteitskenmerken van de Homefires braai!